Organisatie

Home / Organisatie / Historie

Historie

Op 6 juli 1966 richtten de broers W.G. en J. Jonker in Emmen A.S.E. (Aluminium en Staalindustrie Emmen) op met het doel aluminium winkelpuien te maken. Al in 1968 verhuisde het bedrijf naar Hoogeveen omdat hier meer ontwikkelmogelijkheden lagen. Eerst met één, later met twee panden aan Noord groeide A.S.E. door en in 1977 werd besloten een nieuwe fabriek aan de Stephensonstraat te bouwen.

In 1978 kwamen de kantoren en de hal met de afdeling ramen gereed en werd ook de afdeling schuifventilatie gebouwd. In 1980 nam A.S.E. op de locatie aan de Stephensonstraat bovendien een nieuwe productie-expeditiehal in gebruik.

Op 29 april 2005 werd A.S.E. Aluminium en Staalindustrie overgenomen door de heren J.W.G. Jonker en A.J. Stoter. Beide compagnons werkten al geruime tijd bij het bedrijf. Onder hun leiding werd in 2006 besloten een nieuw pand te bouwen aan de Zeppelinstraat 2 te Hoogeveen. Sinds 2007 werkt A.S.E. vanaf deze ruime, moderne locatie.

In september 2018 heeft A.J. Stoter, na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de aluminium branche, besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Sindsdien is de leiding van A.S.E. Aluminium en Staalindustrie in handen van J.W.G. Jonker.

Lees ook over de visie van A.S.E. »


Website realisatie: VisualMedia